Novi release model za MySQL

Tomas, momak koji je vodio MySQL Cluster development tim je sada postao direktor MySQL developmenta (celog). Dosao je kako bi probali da odlicne rezultate koje je postigao sa klaster timom proba da napravi i za ostale delove MySQL-a, posebno MySQL Enterprise Server – (ovo sto svi koristimo, jeli ..) … Prve promene su vidljive, verujem da ste primetili da se i 5.0 i 5.1 GPL releasi pojavljuju mnooooogo cesce nego ranije.. ono sto je bitno, Tomas je uveo mnoooooooogo ozbiljniju promenu od samog “release more often” modela, uveo je kompletno novi sistem izbacivanja aplkacija zasnovan na “release often” filozofiji koji ne pati od standardnih problema koje “klasican” release model ima gde mi sada imamo super stvari koje bi mogli da ubacimo u 5.0 ili 5.1 ali posto je 5.1 proglasen GA ne mozemo te dodatke da ubacimo u 5.1 a 6.0 koji ima neki spisak od kojih vecina nece biti gotova jos godinu dana ne moze da bude GA .. tako da, imamo brdo stvari koje su super, koje su korisne, a nisu dostupne iz glupih “protokolarnih” razloga…. Novi model bi trebalo da resi taj problem.

Detaljnije o novom modelu kad se naspavam, ovih dana trosim svo slobodno vreme na RapMan tako da sam malo odvojen od posla … (dok ga ne nasiljim da radi 1/1 onda se sve vraca na staro)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Novi release model za MySQL, 10.0 out of 10 based on 1 rating
June 13, 2009 • Posted in: Razno

One Response to “Novi release model za MySQL”

  1. MySQL » MySQL 6.0 dokumentacija ide u smeće - September 4, 2009

    […] dokumentacija za verziju 6.0 ide u smeće za koji dan. Kao što je spomenuto u postu o novom release modelu, 6.0 više ne postoji a funkcionalnost iz njega će polako ulaziti u 5.x kako postaju stabilne. Da […]

Leave a Reply